Har du hängt med i ridsporten och hästvärlden under veckan? Equestrianwords har scannat veckans händelser och bjuder här på ett nyhetssvep med det viktigaste från veckan som gått.

Det svenska distanslandslaget red hem två silvermedaljer på NM i helgen, båda i lagtävlan.
Källa: SvRF

Nästa vecka är det Almedalsveckan på Gotland. I samband med det har Agria bjudit in till ett samtal om priset för veterinärvård. Tidigare i veckan skrev även Tidningen ridsport om just veterinärkostnader och prisjämförelser.
Källa: Tidningen Ridsport
Mer om veterinärpriser hos Tidningen Ridsport
Och ännu lite till

Svenska Morganhästföreningen har ändrat i sitt tävlingsreglemente och gjort det möjligt att tävla bettlöst och delta med barfotaboots.
Källa: Tidningen Ridsport

Den franska dressyrryttaren Morgan Barbançon satsade mot OS men dit når hon inte. Efter att ha stängts av efter att ha missat ett antal dopningskontroller. Hon överklagade den tre månader långa avstängningen till CAS som skärpte straffet till 18 månader.
Källa: Tidningen Ridsport

Grannlandet Norge skickar två ryttare till OS. Det är hoppryttaren Viktoria Gulliksen och dressyrryttaren Isabel Freese.
Källa: Tidningen Ridsport

Henrik von Eckermann har i ett par år tävlat stoet Dzara Dorchial men nu är det slut i alla fall för den här säsongen. Sviterna från en tidigare infektion gör att stoet åker hem till ägarna för en längre vila.
Källa: Tidningen Ridsport

Sara Algotsson Ostholt missar OS. Hennes häst Dynamite Jack ströks efter dressyren vid tävlingarna i Luhmühlen nyligen. Han har en mindre skada som gör att satsningen mot OS avbryts.
Källa: DN

Det svenska dressyrlaget blev femma i FEI Dressage Nations Cup i Rotterdam.
Källa: SvRF

Bättre gick det för Patrik Kittel och Touchdown som blev tvåa i GPS.
Källa: SvRF

Sverige finalklara i Longines League of Nations efter en andraplats I Rotterdam.
Källa: SvRF

Det svenska fälttävlanslaget kom på andra plats i NC i Polen.
Källa: Tidningen Ridsport

Foto: Adobe Stock