Flera fall av virusabort i Stockholmsområdet gör att Strömsholm stänger sina stallar för besökare. Man väljer också att ställa in ungdomarnas landslagsträning helgen den 23-24 februari samtidigt som Strömsholms Ridsportförenings tävlingar den 20 februari och den 6 mars också ställs in. Man uppmanar också utomstående att låta hästarna ute i hagarna runt anläggningen vara i fred och att inte röra dem.

Inga tävlingar i Stockholm
Stockholms Läns Ridsportförbund har tillsammans med förbundet och i samråd med lokala tävlingsarrangörer infört ett tillfälligt men frivilligt tävlingsstopp från den 13 februari till den 7 mars. De tävlingar som är inställda är;
Södertälje Ridklubb – regional hoppning 17 februari
Märsta Ridklubb – regional dressyr 17 februari
Täby Ryttarsällskap – regional dressyr häst, nationell dressyr ponny
Rånäs Ridklubb – lokal dressyr 24 februari

Fler smittor
Utbrottet av virusabort berör Stockholmsområdet men även i andra delar av landet råder extra vaksamhet. Vintertid är smittotid och flera stall höjer sin beredskap och ridskolorna går ut med information och uppmaningar om smittskydd till sina elever och andra besökare.

Läs mer om hästar och smittskydd, råd och restriktioner på SvRF:s webb.

Foto: Anna Carlsson-Käck