I sommar blir det premiär för islandshästar på Falsterbo Horse Show. Fartfyllda tävlingsklasser blandas med show 10-11 juli när några av världens främsta ekipage gör upp i femgång, fyrgång, tölt och showpass. Det blir även slutfinaler för de bästa amatörerna som har kvalat till Falsterbo under våren. Magnús Skúlason, en av världens främsta islandshästryttare, agerar rådgivare åt tävlingskommittén där bland annat Jennie Filipsson Eriksson och Rebecca Holmström ingår. Jennie och Rebecca har under två års tid arrangerat Icelandic Power Show på Elmia:

”Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Falsterbo Horse Show och detta är ett stort lyft för sporten och vår fantastiska Islandshäst. Programmet blir härligt med både show och tävlingar för amatörer och proffs. Vi ser fram emot ett fantastiskt event i sommar” säger Jennie och Rebecca.

Falsterbo Horse Show pågår 6-14 juli. Tidsprogram släpps den 11 februari på www.falsterbohorseshow.com

Foto: Lotta Karlsson (arkivbild)