Favorit i repris (från 2015)

Ludwig Svennerstål har gjort det i terrängen, Tinne Vilhelmson Silfvén har gjort det på dressyrbanan och nu har även Susanna Aronsson från Orust Ridklubb gjort det; ridit med go pro-kamera på hjälmen. Följ med Susanna och hennes Lego på tomtehoppning! Hindren ligger på 60 centimeter och glada Lego tar med sig matte och renhorn – är det tomtehoppning så är det! – över bommar och plank utan att blinka.
– Lego heter egentligen Gvitilego. Han är ett 12-årigt lettiskt halvblod, 168 centimeter hög och har den holländska hoppstjärnan Guido till pappa. Jag köpte Lego i mars i år och nu står han uppstallad här på klubben och stormtrivs. Han älskar mat och är en riktig gentleman och dessutom en klok läromästare åt mig. Lego har tidigare tävlat upp till 90 cm i hoppning men jag är en fegis så vi nöjer oss med lägre höjder, skrattar Susanna och fortsätter:
– Go pro-kameran vann jag i en tävling nyss. Jag tyckte att det var en rolig idé för alla på klubben som inte rider att få uppleva känslan av att få flyga över hinder. I söndagens Tomtetävlingar på Orust Ridklubb blev det clear round-rosett för Lego och Susanna i både hoppning och dressyr och dessutom pris för bästa utklädnad i dressyren.

Text: Anna Carlsson-Käck hopp