Vår gode vän Pållen är tillbaka med sin blogg. Det var länge sedan sist men han har haft fullt upp. Inte minst med Ryttaren, Tränaren och alla program som måste läras in. Men här kommer han i alla fall!

”Tjena, det är Pållen! Det var ett tag sedan sist, vintern har varit lång och, mellan oss, det har faktiskt varit en hel del gnäll också. Ja, inte från mig, jag gnäller aldrig, men ni vet ju hur Ryttaren är. Blir det inte rosett så blir det depression. Det går ju fort över men ändå.

Det är ju det här med medelsvår A. Uppriktigt sagt så tycker jag att det är ett ganska tråkigt program med en massa fjantiga svängar hit och dit. Byta galopp är väl OK det är jag för övrigt bäst på, men allt det andra? Inte riktigt min grej, helt enkelt …

Ibland försöker jag skoja till det och gör ett privat race in till märket där Ryttaren ska hälsa på domarna och le lite fjäskigt. Hehe, ibland kan det där vara svårt när jag precis har gjort min slidestopp. Tror inte att ett litet skämt uppskattas. Ryttaren är mer koncentrerad på vad de där personerna i glasskioskerna vid sidan om banan egentligen tycker. Och om de inte tycker som Ryttaren, ja då är den dagen förstörd. En av ”tanterna” i kiosken hade för övrigt mage att påstå att jag inte höll mitt huvud korrekt under programmet. Vaaaa???? Hur håller hon sitt huvud själv kan man undra?

Ja, jag blir lite upprörd ibland och då slinter kanske tungan, men hallå! Titta på mina ben istället. Så himla eleganta både i byten, i ökningar och i ”tvärgången”. Slå det den som kan! (Här kan tilläggas att Pållen genomgående får fina omdömen om sitt utseende och sina rörelser. Ibland stiger det honom lite åt huvudet och han glömmer det där med att ”Det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl”) Vadå, kämpa väl? Det viktigaste är väl att kapa åt sig de där rosetterna. Där är Ryttaren och jag helt överens. Ska man väckas i gryningen, kammas och flätas som en tjej, då ska man i alla fall ha med sig rosetter hem som kompensation. Det är ju ganska självklart. (Pållen har haft lite av en bergochdalbanesäsong så här långt i år men så kom det stora genombrottet nyligen i Skabersjö.)

Medelsvår B och så nån siffra, det kan jag ju gå i sömnen. Jag vann inte men det var faktiskt en fluga som distraherade mig i en av ökningarna och alla vet ju vad jag tycker om flugor. Hatar dem! Sedan skulle jag debutera i något konstigt som hette prisantschorges eller nåt. (Här menar Pållen Prix St George.) Ja, jag sa ju det, prisantschorges. Märkte ingen större skillnad mot de vanliga programmen så varför det ska heta så kan man ju undra. Vem var Schorges för övrigt? (Pållen har ju alltid varit kaxig och det har nog blivit lite värre med åren. Men efter rosettframgången i Skabersjö har en gammal fråga blivit aktuell igen.)

Nu är det väl månaden maj eller? Och Falsterbo Horse Show är i juli eller? Var är min inbjudan? Har de glömt den i år igen, eller? Jag kan bara tala om att om det inte händer något på Falsterbofronten i år så blir jag riktigt sur. Jag har fått mer bling och nytt träns, Ryttaren har ny mössa/hjälm och bling på sporrarna. Programmen kan vi som ett smäck och vi är supersnygga att titta på! Behövs det något mer? Jag bara frågar? (Här fixar Pållen fram sin mobil och frågar diskret efter telenumret till Falsterbos president Jana Wannius. Om ingen annan kan fixa en resa till Falsterbo får ju Pållen göra det själv!)”

//Hälsningar Pållen