1. Anna Blom Anna Blom öser på efter ett av maratonhindren. En del körekipage var på väg till världsmästerskapen för enbetsekipage i Piber i Österrike. Andra hästar var på väg till de olympiska spelen i Rio. Men till Flyinge och Skånska Körsällskapet kom det 22 entusiastiska och målmedvetna kuskar. Det handlade om lätt klass, debut för några, kval för andra. Körningens alla tre moment skulle klaras av på samma dag. Start med dressyren på förmiddagen och sedan kunde tävlingsledningen och banbyggaren, Göran E Larsson, presentera en ny intressant kombination

Sanna Manfredsson, ung och duktig kusk med ponnyn Gomila

Sanna Manfredsson, ung och duktig kusk med ponnyn Gomila

Alla körde först tre av maratonhindren och avslutade alltihop med att direkt köra in på en precisionsbana som alltså var det fjärde hindret direkt innan målgång. I lätt B tog Christina Karlsson ledning direkt efter dressyren med sin fina new forest, tvåa här var Brigitta Rydberg och trea Cathryn Karlsson med en läcker nordsvensk. Det var också dessa tre som hela vägen kämpade om en totalseger. I maraton var Cathryn bäst men petade tyvärr en boll i det sista ”hindret”.
Maria Gomtez på väg mot totalseger i lätt A.

Maria Gomtez på väg mot totalseger i lätt A.

Christina var felfri hela vägen och därmed också totalsegrare i klassen. Lätt A-klassen var uppdelad i två, för ponny och stor häst. Bland ponnyekipage fanns flera namnkunniga kuskar, bland dem Susanne Ankermark som presenetrade en ny fin ponny och slog till direkt i dressyr med 48,50. Tvåa här var Maria Gometz, en annan erfaren kusk medan tredjeplatsen i dressyr delades mellan Anna Blom och Boel Hellberg.
Saskia Brock körde lätt klass-tävling på Flyinge.

Saskia Brock körde lätt klass-tävling på Flyinge.

Susanne tog det lugnt i maraton med nya ponnyn, därmed stod kampen främst mellan Maria, Boel och Anna. Boel presenterade dagens gladaste maratonkörning, inte minst i Flyinge betonghinder där det vara många goda skratt och full fart hela vägen. Totalsegern gick dock till Maria Gometz. Tre stora hästar avslutade dagen och här visade Ebbe Toresson hur dressyr ska köras, Med poängen 38, 0 tog han ett fast grepp om situationen och släppte aldrig ledningen. Tvåa var Lotta Elgemark. En trevlig tävling, väl arrangerat och med god stämning. Suveränt att börja så för de kuskar som inte varit med så mycket förut!
Christina Karlsson vann totalt på Flyinge.

Christina Karlsson vann totalt på Flyinge.

Boel Hellberg och ponnyn Sibelle i Flyinges betonghinder.

Boel Hellberg och ponnyn Sibelle i Flyinges betonghinder.

Cathryn Karlsson kör maraton med sin nordsvensk.

Cathryn Karlsson kör maraton med sin nordsvensk.

Angelica Månsson startade i lätt B.

Angelica Månsson startade i lätt B.

Prisutdelning hos Skånska Körsällskapet. Maria Gomtez tar hjälp av sin blivande groom?

Prisutdelning hos Skånska Körsällskapet. Maria Gomtez tar hjälp av sin blivande groom?