Så har en av oss tagit sig friheten att ha semester. Följer man mediefolk i hästbranschen i sociala medier så vet man att semester det finns inte. Semester är något som andra tar – inte vi. Men jo, jag har tagit semester och vad gör då en ridsportjournalist på semester? Åker till Aachen och tittar på hästtävlingar i dagarna sju – såklart. Det är inte bara ledigt, jag gör ju det här inlägget till exempel. Och jag intervjuade en ryttare tidigare i dag, vem får ni veta så småningom då intervjun publiceras på Hippson.se. Den här ryttaren sa något så klokt: ”Sport är lek och jag får se världen, vara på så här fantastiska tävlingsplatser, jag vinner pengar och allt detta för att åka runt och leka. Därför är det så viktigt för mig att ge tillbaka till sporten som har gett mig så mycket”. Och som hästälskare och journalist blir det ju lite likadant (minus pengarna), tänk att jag får åka till sådana här fantastiska tävlingsplatser, se sporten jag älskar – och få betalt för det – jag känner mig ofta privilegierad och också förvånad – tänk att det går att jobba med att bevaka sporten som jag älskar. Men här är jag ju på semester… Arbetssemester 😉 Jag strosar runt, hinner mingla, vara trevlig och faktiskt hälsa på folk. I dag har jag suttit på läktaren och tittat på Tinne Vilhelmson Silfvén i sällskap av bland andra Ulla Håkanson – blev ju nästan lite ”star struck”. Här kommer lite foton från Aachen i alla fall.

Den imponerande gräsbanan.

Den imponerande gräsbanan.

Göteborg är på plats och promotar EM på hemmaplan nästa år. Här är mästerskapets alldeles egna hinder.

Göteborg är på plats och promotar EM på hemmaplan nästa år. Här är mästerskapets alldeles egna hinder.

Ryttarna har en egen vip-bar precis bredvid banan.

Ryttarna har en egen vip-bar precis bredvid banan.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi.

Jonna Ekberg i youngsterklassen. Det blev en elfteplats med Dolitaire Chavannaise.

Jonna Ekberg i youngsterklassen. Det blev en elfteplats med Dolitaire Chavannaise.