Pållen missade Falsterbo – i år

Ny rapport från Pållen. Kanske tycker ni att det är tjatigt men Pållen har också sina fans som bara väntar på nya inlägg, det får han många bevis för, vilket är fantastiskt roligt. Så det är väl bara att köra igång och kolla vad han vill och hur han tänker den här gången.

Tävlat igen. Den här gången på något konstigt ställe med en massa åska i luften hela tiden. Hur kul var det? Och så regn och då bli det ett himla liv. Då ska man snabbt in i kärran igen fast man precis har hittat bästa gräsplätten. Ryttaren blir heltokig, man få ju inte bli våt, det är ju mera kvar, man måste vara snygg. Två klasser som vanligt, helt OK för min del, börjar kunna programmen riktigt bra nu, synd att inte Ryttaren kan säga detsamma, hehehehe. Åh jo, det är väl inte så illa där heller men nu är det ju så att det är jag som gör grovjobbet och då är det jag som bestämmer. Kan det vara enklare än så? Och lägger man till en skänkel för hårt heller i onödan, ja då får man tillbaka. Direkt! Märkte snabbt att Ryttaren surade till där i första klassen efter INCIDENTEN med bakbenet. Hennes problem. Det blev ju rosett i alla fall. En gul den här gången. Inte min favvisfärg men Ryttaren var ju glad. Många snygga hästar här också. Inte i min klass förstås men ändå. Man vill ju gärna röra sig i rätt sällskap. Inför nästa klass hade jag bestämt mig. Nu var det seger som gällde inget annat. Började hyfsat bra även om Ryttaren jagade upp sig redan i inridningen. Vem bryr sig? Jag ställde upp på mitt vanliga proffsiga sätt och så var vi igång. Jag gick på tvären, jag snurrade runt, kastade fram mina framben över diagonalen så är själve Totilas hade gått och gömt sig. Galoppökningen satt som ett smäck. Men något kändes en aning skumt. Var ansvaret mitt? Nej sällan! Hade Ryttaren klantat sig igen? Jo kanske! När allt var klart stack en dam ut huvudet från den där kiosken som står på kortsidan och påstod att vi hade gjort en del av programmet från fel håll. Spegelvänt alltså.
– Men vad f-n! – Vad i he! – Hur i tu..är det möjligt.? – J-v-la sk-t!

Nu får det väl ändå vara nog! Är det damen i kiosken som bestämmer hur jag ska flytta mina ben? [kollar upp i TR] Jaha, det är det visst, hon var domare! Eländes, elände. Ryttaren i akut depression. Jag skärpte till mig och så gjorde vi om och gjorde rätt. Inget mer med det. Men Ryttaren var knäckt. Tog inte ens på nytt läppglans och då har det gått riktigt långt. Jag som är en mer fridsam natur la allt bakom mig och högg lite gräs. Det var denna tävlingen, inte mer med det. Till alla er därute som rider på det här sättet som min Ryttare gör. Alltså dressyr! Det är inte svårt, just gå for it och follow the leader. Hästen alltså! Detta är min livsfilosofi och den håller hela vägen. Fast visst är det konstigt att jag inte fick starta i Falsterbo? Vem ska stå till svars för den missen?

Hälsningar från Pållen

Pållen visar sin klass.

Pållen visar sin klass.

Säg den som är bättre än vad jag är!

Säg den som är bättre än vad jag är!

Nöjda - än så länge.

Nöjda – än så länge.

Ryttaren pratar med damen i kiosken!

Ryttaren pratar med damen i kiosken!

1 kommentar

  1. Jadu Pållen, dressyrreglerna kan vara krångliga även för oss tvåbeningar ibland! Klart att du borde ha fått starta Falsterbo! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 Equestrianwords

Tema av Anders NorenUpp ↑