Det har blivit en tradition att åka och kolla på Grevlunda Grand Prix. I fyra dagar har man chansen och det här är hur trevligt som helst. Tävlingen hålls i lilla Grevlunda utanför Vitaby på Österlen. Hemmaplan för Lisen och Peder Fredricson som öppnar upp hela sin gård, sina banor och ridhus för den svenska ryttareliten och för dem som vill dit. Detta är också en av Sveriges vackraste tävlingsplatser. Böljande backar, grönskande hagar och med Hanöbukten i fonden. Så vill man inte bara kolla på hoppningen så är det också en skönhets- och naturupplevelse av högsta klass. Publik På banan, det mesta av det bästa när det handlar om hoppning. Under lördagen syntes bland andra Olof Smith, Royne Zetterman, Peder Fredricson, Nicole Holmén, Alexander Zetterman, Malin Baryard, René Flück, Stephanie Holmén med flera. Coolt!

Royne Zetterman med Magic park. Överdomaren godkände start utan kavaj i värmen under lördagens klasser

Royne Zetterman med Magic park. Överdomaren godkände start utan kavaj i värmen under lördagens klasser

 
Alexander Zetterman- idolvarning

Alexander Zetterman- idolvarning

Och fixandes vid sidan om såg man bland andra överdomare AnnaKarin, Nilsson, speakergrabbarna Mattias Gårdlund och Niclas Swerre, och inte minst banbyggare Jonas Holmberg som visst lyfte en och annan bom själv, fast han hade många hjälpredor bland alla hinder.
Jonas Holmberg banbyggaren som inte drar sig för att bära själv

Jonas Holmberg banbyggaren som inte drar sig för att bära själv

 
AnnaKarin Nilsson, överdomare som fixar banan mellan klasserna

AnnaKarin Nilsson, överdomare som fixar banan mellan klasserna

Grevlunda Grand Prix är något av en lillebror till Falsterbo Horse Show. Det är som en förövning, där man testar fikat, nya hatten, träffar goda vänner, kollar nya ekipage och har trevligt. Snart ska man göra om alltihop i Falsterbo men nu är man i alla fall ”uppvärmd”.
Bantaktik eller?

Bantaktik eller?

  Guldstjärna till ett trevligt arrangemang och ett extra plus för att man redan i ryttarmeddelandet skapar god stämning och ger många värdefulla råd för stressade och nervösa hoppteam. Inte minst varningen för Grevlundagårdens tuffa backe. För dem som inte kör lastbil gäller det att ha en pigg dragbil för att ta sig till parkeringen.
Soft att rida fram i Grevlundagårdens ridhus. Här var det i alla fall ganska svalt.

Soft att rida fram i Grevlundagårdens ridhus. Här var det i alla fall ganska svalt.

Åk dit, ha trevligt – med andra ord – bara gör det!
Gulligaste hunden på Grevlundagården

Gulligaste hunden på Grevlundagården

 
Blind blir visst aldrig omodernt.

Bling blir visst aldrig omodernt.

Enklare knoppar - här har du genvägen. Fast varför är det rea?

Enklare knoppar – här har du genvägen. Fast varför är det rea?

 
Nödvändigt kit, vatten och solglasögon, under den varma tävlingslördagen.

Nödvändigt kit, vatten och solglasögon, under den varma tävlingslördagen.

Eva Österlund, text och foto