Charlotte1Veckans ryttare är 26-åriga Charlotte Mordasini som kan välja tre länder att tävla för, ett av dem är Sverige. I helgen har hon varit med i det svenska laget som ridit nationshoppning i division två i polska Sopot. Om Charlotte får som hon önskar blir det fler lagtävlingar i blågult framöver, lär känna vår nya lagryttare lite närmare: Var ska du tävla i helgen? – Jag har varit i Sopot och tävlat i deras femstjärniga tävling med det svenska laget för andra gången i år. Det har varit jättekul, tyvärr gick vi inte vidare till andra rundan i nationshoppningen. Inga stora misstag men vi fick alla lite fel så sammantaget blev det för mycket. Jag hade fem fel men var ändå glad om man betänker att det var mitt första femstjärniga meeting och bara min andra nationshoppning med det svenska laget. Helgen slutade i alla fall bra för jag var dubbelnolla i den lilla grand prix:en över 1,6o-hinder igår. Jag hoppas jag får möjlighet att göra om det snart. Hur många hästar har du med dig? – Jag hade två hästar med mig. Mitt duktiga sto Romane du Theil, tio år efter For Pleasure. Jag har haft henne i mer än två år och hon är exceptionell. Jag hade också med en 8-åring efter Diamant de Semilly som är en kommande stjärna och som kommer att bli ett utmärkt komplement till min första häst. Var har du din bas, är du anställd eller har du eget stall? – Jag är baserad i Frankrike nära gränsen till Schweiz och staden Geneve. Det är är vår familjegård som mina morföräldrar köpte för 35 år sedan då de flyttade från Sverige. De startade med avel och det har gått bra så här långt. Jag rider och tävlar med familjens hästar. Satsar du helt på hästarna eller har du något annat arbete också? – Jag var student fram till förra året men jag har ridit på heltid i nästan ett år nu. Jag tog examen från en affärsskola i Paris i juli förra året och har en internationell masterexamen i internationella affärer. Vad är ditt mål med hästarna i år? – Mitt mål i år är att bli stadig på 4- och 5-stjärnig nivå och att få bra resultat med det svenska laget i division två av Nations Cup för att kanske få möjlighet att tävla i division 1 en dag. Min nästa tävling är en 3-stjärnig i Italien om två veckor och jag vill försöka kvala in till Falsterbo i början av juli. Din största framgång på tävlingsbanorna hittills? – Mina bästa resultat är nog de två Europamästerskapen som jag hoppade som young rider med det franska laget 2008 och 2009. På senare tid är det att jag var trea i en 3-stjärnig grand prix i Odense för tre veckor sedan. Det var nog det bästa resultatet hittills i min karriär. charlotteBerätta lite om dig själv, hur gammal är du, var kommer du ifrån, hemmaklubb? – Jag är 26 år och är född och uppvuxen i Geneve. Min mamma är svensk och pappa har rötter i såväl Frankrike som Schweiz. Det ger mig möjligheten att ha tre pass. Tidigare har jag ridit för Frankrike eftersom det är där vi har vår gård men jag har alltid velat rida för Sverige. Och det tror jag var ett bra val för på bara sex månader har jag fått rida i det svenska laget två gånger och med de bästa resultaten någonsin.