En av landets mest väbevakade barnvagnar.

En av landets mest väbevakade barnvagnar.

Ridsportsvärldens just nu mest intressanta barnvagn har precis rullat omkring på Flyinge. Den som sover där, (för det mesta i alla fall) lilla Pamina Caroline är nämligen Rolf-Göran Bengtssons förstfödda dotter, mamma heter Eva Marie Penzlin. Gissa om det blev uppståndelse när Flyinges presschef Anna Nyström meddelade att hela familjen skulle dyka upp vid Flyinge Indoor, tävlingarna som bland annat innehöll två finaler, i Volkswagen Grand Prix och i Swedish Riders Trophy. Visst var det viktigt. Vem skulle vinna där, vilken häst skulle Rolf-Göran starta, så här på hemmaplan. Men nästan lika viktigt, åtminstone på presskonferensen, var frågan, går en av världens absolut bästa hoppryttare upp på nätterna och byter blöjor på sin lilla dotter? Presskåren satt och klämde lite på frågan vid den första stora mötet med hoppsportens störste. Vågade man ställa en sådan fråga till självaste ”Roffe”? Under tiden hann han berätta om senaste triumfen, den i Doha och förstahästen Casalls superform. Men trots de lyxiga förhållandena hos Qatars schejker var Rolf-Göran Bengtsson mer än nöjd med att vara tillbaka i Flyinge. Här känner han sig verkligen hemma, här känner han till allt, inte minst den iskalla vinden som sveper över ridbanorna så här i november. Casall har nu hunnit bli 16 år och något mer OS eller VM lär det inte bli för hans del. – Men vi har andra lovande hästar i systemet så blir det aktuellt så… Och nej, han har inga planer på att sluta och ja de berömda ljumskarna håller sig lugna med lite träning och lite annan hjälp. Besvikelsen över resultatet i VM-finalen, han kom fyra om nu någon har glömt det, har han lagt bakom sig. – Jag är stolt och glad att jag verkligen kom till final men nu kör vi vidare. Jag har väl ridit den ungefär 150 gånger i tankarna men nu ligger alltihop bakom mig. Det är också första besöket hemma hos farmor Elsa för lilla Pamina. Spännande naturligtvis. Det är en mycket stolt pappa som visar upp sin lilla dotter. – Det är klart att allt känns lite lättare när man kommer hem till en sånt här litet ”paket”. Pappalivet är hittills som han tänkt sig att det skulle bli. När både mamma och pappa tävlingsrider får ju Pamina hänga med till stallet och de berömda hästarna. Så här långt verkar det inte vara några större problem vilket Evi bekräftar. När vagnen stod mitt på långsidan i Flyinges stora ridhall och det var läge för mat, fixade Evi till dagens lunch, med en nöjd dotter på armen och ett halvt öga på vad som hände på arenan. Pamina tog det coolt och mötte alla som ville kolla närmare som om hon inte hade gjort något annat under sina allra första månader. Namnet då? -Vi hade ju gjort namnlistor både Evi och jag och en gemensam favorit var ju Pauline. Namnet Pamina fanns också med men vi pratade mest om Pauline. Men så blev det ju lite panik, hon kom för tidigt och skulle ha sitt namn och då blev det Pamina istället. Pamina Caroline alltså. Och ja, när Rolf-Göran Bengtsson på presskonferensen berättat ännu mer om sina hästar, sitt upplägg inför kommande tävlingssäsong, att han just nu lever ett mycket gott liv, ja då kom också frågan om blöjorna. Han byter, inga problem! Text Eva Österlund, foto Lottapictures