Jeanna Högberg kommer till Tjörn och håller dressyrträningar kommande helg. Foto Svenska Ridsportförbundet

Jeanna Högberg kommer till Tjörn och håller dressyrträningar kommande helg. Foto Svenska Ridsportförbundet

VM-ryttaren Jeanna Högberg kommer till Ranneberga Gård på Tjörn den 15-16 november för att hålla dressyrträningar. Jeanna ingick i det svenska laget vid ryttar-VM i Frankrike tidigare i år tillsammans med hästen Darcia. I laget ingick även Patrik Kittel, som besökte Ranneberga Gård i våras och höll en mycket uppskattad clinic. – Vi tycker det är roligt att vi fått hit ännu en av Sveriges bästa dressyrryttare. Det betyder mycket både för oss och för ryttarna som får ta del av dessa fantastiska ryttares kunskaper, säger Eva Lindgren, Ranneberga Gård. Jeanna Högberg har sin verksamhet i Bålsta, väster om Stockholm. Hon tävlar dressyr på högsta internationella nivå och förutom VM-meriten har hon vunnit SM flera gånger, tagit medaljer vid Nordiska Mästerskapen och ridit flera unghäst-VM. Träningarna för Jeanna pågår hela helgen, de börjar 11,20 på lördagen och håller på till 19,20. På söndagen startar de 8,00 och håller på till 16,40. Cafeterian, med utsikt över ridhuset, har öppet båda dagarna. Ranneberga Gårds ljudanläggning gör det möjligt för dem i cafeterian att höra Jeannas instruktioner nere i ridhuset.