Ansökte om dispens i mars – har fortfarande inte fått svar

Viveka Andersson har köpt en ponny från Irland, en ponny som gärna lägger tungan över bettet. Rekommendationen från den tidigare ägaren var att använda en tungfelssticka, något som inte är tillåtet i tävlingssammanhang enligt tävlingsreglementet, TR. Därför skickade Viveka in en dispensansökan till Svenska Ridsportförbundet i mars i år och betalade in den avgift om 300 kronor som det kostar att få en dispensansökan behandlad. Sedan blev det tyst, i april mailade Viveka förbundets ponnyansvariga, Albin Bolin, som svarade att han skulle rådgöra med sina kollegor och återkomma, sedan blev det tyst igen. Nu är tävlingssäsongen över och Viveka har fortfarande inte fått svar. – Nu har jag mailat och sagt att jag vill ha tillbaka mina pengar, berättar hon. Albin Bolin tar på sig ansvaret för att Viveka fått vänta och ber om ursäkt. – Det är en miss av mig, det ska gå fort att få svar på dispensansökningar. Det är beklagligt att det tagit så lång tid och hon ska få tillbaka sina pengar, svarar han. Trots Albins löfte om återbetalning har Viveka ännu inte hört något från förbundet. Den 27 oktober skickade hon mailet om att hon vill ha pengarna åter. Än så länge har hon bara Albins ord till Equestrianwords att lita till, själv har hon inte hört något… Annika Grundberg

2 kommentarer

  1. Vilket TR gäller det

  2. Jag mailade nov 2013 och frågade om man fick tävla ponny med Beval/Winkie tränsbett, eftersom Pessoa var tillåtet, har ännu ett år senare fått svar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 Equestrianwords

Tema av Anders NorenUpp ↑