Ryttareliten – vilken lyckoträff

Charlotte och Rasmus Bondegaard är ett av paren i den populära TV-serien Ryttareliten. FOTO: LOTTAPICTURES

Charlotte och Rasmus Bondegaard är ett av paren i den populära TV-serien Ryttareliten.
FOTO: LOTTAPICTURES

Programmet Ryttareliten måste ju vara en av de smartaste programidéerna på länge. Gå ut på stan och fråga folk om de vet vem Charlotte Haid Bondergaard är, tänk att du gjorde samma sak för några månader sedan. I dag vet flera av dem du frågar vem hon är, för några månader sedan hade ingen en aning. Och det skrivs debattinlägg om rikemanssport och deltagarna skriver svarsinlägg och får mängder av publicitet. I skrivande stund har en av landets största hästsportsajter www.tidningenridsport.se 25 artiklar på sin sida, 6 av dessa, eller omkring 25 procent, handlar om Ryttareliten. En sökning på google ger 173 000 träffar. Grattis Lisen, Peder, Charlotte, Rasmus, Alexander och Daniel! Och allvarligt talat, alla som satt sin fot i ett stall vet att konflikter är vardag. Alla som pratat häst på ett party där ingen annan har häst vet att fördomarna om sportens utövare frodas. Det känns som om debattinlägg, svaromål och allt annat är väl regisserade PR-trick – all publicitet är bra publicitet som ger högre tittarsiffror. Och vare sig du är rik eller fattig:

  • Ett ridhus på vintern är svinkallt
  • Blöta strumpor och minusgrader ger frusna tår som värker
  • Inga vantar är tjocka nog i -15
  • Vatten fryser vid minusgrader och ledningar spricker
  • Hästarna finns i stallet 365 dagar om året och ska ha skötsel
  • En elitidrottare måste träna många långa timmar i ur och skur, det går inte att köpa sig till framgång om framgången ska hålla under lång tid

Grattis SVT och hästsporten för en aldrig tidigare skådad uppmärksamhet, skulle vara undantaget mästerskapsmedaljer och ritter i raffset möjligtvis 😉 Annika Grundberg (som även jag föll för trycket och skrev ett inlägg om programmet, det går liksom inte att låta bli ;-))

1 kommentar

  1. Så sant, jäklar vad det debatteras, sjukt roligt att läsa både positivt och negativt 😀 . Well done SVT!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 Equestrianwords

Tema av Anders NorenUpp ↑