(uppdaterad) Återigen skjuter Landsbygdsdepartementet upp propositionen om ny djurskyddslag och om och när det blir en ny lag är osäkert. – Det enda vi kan säga just nu är att vi får återkomma med hur regeringen ska gå vidare i frågan, skriver Hanna Berndtsson, pressinformatör på Landsbygdsdepartementet i ett mail till Equestrianwords. Går det verkligen inte att få ett bättre svar än så? Vi ställer frågan igen, för det hela börjar bli löjligt. En gedigen utredning som presenterades under en heldag i Stockholm hösten 2011 har blivit ingenting, varför? Det måste ju gå att få ett bättre svar än det ovan så vi frågar än en gång och får samma svar; – Nej, i dagsläget kan vi inte säga mer än så, skriver Berndtsson i ännu ett mail. I höstas frågade Jens Holm, Vänsterpartiet, landsbygdsminister Eskil Erlandsson när propositionen om en ny djurskyddslag kommer. ”Under hösten” blev ministerns svar. Vi frågade Jens Holm vad han tycker om att man nu frampå vårkanten fortfarande inte kommit med någon proposition. – Jag är otroligt besviken på Eskil Erlandsson och hela den borgerliga regeringen. Att Erlandsson inte lägger fram förslag till en ny djurskyddslag är ett löfte som nu har brutits. Det är under all kritik. Djuren är förstås de största förlorarna. Jag kommer fortsätta att tjata om att vi behöver en ny och modern djurskyddslag. Vi har ett utredningsunderlag som är mycket omfattande och som legat på regeringens bord i nästan två och ett halvt år. Det är dags att agera, men då behövs det uppenbarligen en ny regering, svarar han. Läs tidigare artiklar i ämnet: Förbud mot tidelag Hur lång är hösten