Fortsatta sommartävlingar på Båstad Ridklubb

Årets stora sommartävling på Båstad Ridklubb  den 16-17-18 juni för både hästar och ponnyer i hoppning och dressyr kommer att arrangeras! Detta trots klubbens interna problem med en verksamhetsledare som slutat och en styrelse som avgått.

– Nu satsar vi mot ett framgångsrikt Båstad Horse Show för att klubben och medlemmarna behöver kunna samlas och glädjas runt ett viktigt arrangemang. Något som är viktigt att se framemot och för att tävlingarna på den fina anläggning är kända för att vara välarrangerade och roliga, säger tillförordnade verksamhetsledaren Britta G Simberg.

Britta G Simberg har tagit över rollen som verksamhetsledare under maj och juni för att, tillsammans med klubbens medlemmar, driva tävlingarna och verksamheten fram tills att en ny styrelse tillsätts.

– Jag tycker att Båstad har en fantastiskt fin anläggning och att det är något som kommuninnevånarna ska och bör känna sig stolta över. Det är en livaktig ryttarförening samt ridskola som verkligen behövs i området. Här finns i dagsläget ingen ridskola men det är något som Båstad Kommun är i ett skriande behov av. Allra helst som även Laholm står utan någon typ av ridskoleverksamhet och byggnationen samt tillväxten i kommunen växer lavinartat.  Nu gäller det att se framåt och samlas runt hästintresset på Båstad Ridcenter och självklart ska det gå bra. Ur kris föds som regel kreativitet och det är där vi står nu. En ridskola till hösten, tävlingar, clinics och övriga arrangemang ska locka till sig fler medlemmar. Ridverksamheten överlag ligger idag på plats nr 2 bland utövande idrottsaktiviteter i Sverige. Bl.a. unga tjejer får en bra fostran i stallmiljö och är eftertraktade som chefer på arbetsmarknaden framöver enligt Dagens Industri.

Föreningens styrelse avgick i april efter att dåvarande verksamhetsledaren avgått. En ny styrelse ska väljas i maj, men under tiden försöker jag hjälpa till med att få medlemmarna att samlas runt arrangemanget Båstad Horse Show veckan före midsommar, säger Britta G Simberg.

Tävlingarna i juni innehåller både Folksam Ponny Cup omgång 3, SM inverkansridning omgång 13 för ponnyer samt är sista kvalet för unga gångartshästar inför Falsterbo

(pressmeddelande Båstad Ridklubb)

foto: Lotta Gyllensten/LottaPictures

Leave A Comment