Är din förening extra bra på att bidra till att vår planet och vi som lever och verkar på den, får bättre förutsättningar att leva vidare, nu och under lång tid framöver? Då kan du nominera den till årets Lövsta Future Challenge Hållbarhetspris!

Priset har delats ut sedan 2016 i syfte att uppmuntra och lyfta fram hållbarhet inom hästnäring och ridsport samt för att sprida goda exempel att inspireras av. Priset delas ut i samband med Gothenburg Horse Show i början av april och juryn söker nu årets pristagare. Inte bara föreningar kan nomineras; priset kan delas ut till initiativ, organisationer, personer eller företag men även till produkter och tjänster som kan bidra till en positiv förändring och en hållbar ridsport och hästnäring samtidigt som det är ekonomiskt gångbart. Förra året vann Stall Kvickstorp med en budgetvänlig lösning för att ta tillvara på regnvattnet för bevattning av ridhusunderlaget.

– Det handlar faktiskt inte bara om miljö utan vi ser gärna nomineringar av sociala projekt inom hästnäringen, som syftar till ett mer öppet samhälle eller fysiskt och psykiskt välmående, säger Alexandra Mörner, ordförande i juryn för Lövsta Future Challenge Hållbarhetspris.

Vill du nominera någon? Mejla Alexandra Mörner på alexandra.morner@axeljohnson.se. Sista dag för nominering är den 14 februari.

HÄR kan du läsa mer om priset.