Mental träning tycker jag är intressant. Hur mycket kan man egentligen påverka bara med tankens och inställningens hjälp? För en tid sedan var jag och lyssnade till Johan Lundgren, mental tränare och tävlingsryttare, när han höll en föreläsning för ryttare i Stenungsunds Hoppryttarförening under rubriken ”Alla har förmågan – även du!”. Många nyttigheter levererades som kan vara bra att ta med sig så här när tävlingssäsongen precis sparkar igång. Bland annat tipsades det om att faktiskt vänja sig vid att vinna i tanken, rent mentalt. Hur känns det att ta emot segerrosetten? Just det tipset har jag tagit till mig på allvar och nu rider jag ärevarv mest hela tiden. I huvudet alltså.

Här kan du läsa ”träna bort nervositeten”-reportaget i sin helhet på Hippsons webb!

Text och foto: Anna Carlsson-Käck