Gina Tricot Grand Prix i Borås handlar mest om hoppning i dagarna fem, men inte bara. Under fredagskvällen var det dressyren som stod i fokus. Inför fullsatta läktare bjöd Jan Brink, Kyra Kyrklund och Liane Wachmeister på en dressyrclinic med temat ”Hur identifierar man ett blivande toppekipage i dressyr?” Till sin hjälp hade trion tagit med Knytkalaset-ryttaren Marina Mattsson på 9-åriga Quartermain (e Quaterback – Wilawander) samt tre unga ”plantor” på väg upp; Carl Hedin på 13-åriga Memphis (e Twilight – Regazzoni) Ida-Linn Lundholm på Ipolita, 5 år (e Johnson – Havidoff) och Lina Dolk på De-Lazet-Ö, 8 år, (e De Noir – Solos Landtinus). Det blev en innehållsrik kväll där tränartrion, trots ett stundtals uruselt ljud, förmedlade både kunskap, inspiration och värme. Equestrianwords medarbetare Annika var på plats för Hippsons räkning. Läs hennes matiga referat HÄR.

Text och foto: Anna Carlsson-Käck