Vår gästbloggare Saga Kullberg, stallchef hos dressyrryttaren Stefan Jansson och hästskötare under Falsterboveckan åt sin chef, lämnar sista rapporten från Falsterbo. Tack Saga för att du delat med dig av din vecka! Varmt välkommen åter!

Hej igen! Nu är jag hemma efter en rolig vecka i Falsterbo. Det blir väldigt långa och intensiva dagar när man ska sköta hästen på bästa sätt och samtidigt hinna träffa vänner, se på tävlingarna, shoppa på mässan, äta och så vidare, så det var faktiskt ganska skönt att komma hem igen. Dock längtar jag redan till nästa år, nu är det bara ca 51 veckor kvar, haha! I torsdags gick finalerna i Folksam Scandinavian Open för 5- och 6-åriga dressyrhästar. Stefan och Zidney startade ganska sent på dagen men för att få till bästa möjliga uppladdning var det en hel del som skulle fixas innan start…

06.00 fick Zidney sin frukost, hösilage och kraftfoder. Jag bytte även vatten och mockade boxen innan jag cyklade hem och åt frukost själv.
08.00 var jag tillbaka i stallet för att rykta och göra Zid klar för ett joggingpass.
08.30 joggades Zid i en dryg halvtimme av Stefan för att göra av med lite överskottsenergi.
09.15 badades han och gjordes fin inför eftermiddagen innan han fick gå in i boxen och torka samt vila lite.
12.00 var det dags för lunchfodring och medan Zid åt passade jag på att putsa all utrustning, sätta nummerlapp på schabraket och förbereda putsväskan som följer med till framridningen.
13.00 tog vi en promenad runt på området, Zidney fick beta lite och se sig omkring. När vi kom in igen fick han vila lite medan jag åt lunch.
14.30 möttes jag av en väldigt trött häst, Zid låg helt utsträckt i boxen och sov. Eftersom jag hade glömt pall passade jag på att knoppa honom medan han låg ner i boxen, haha, tur att han är snäll! När knopparna var klara fick han dock resa sig så att jag kunde rykta, olja hovar, kamma ur svansen, spraya honom med pälsglans och flugspray samt sätta på sadel, träns och benskydd.
15.35 satt Stefan upp och skrittade ner till framridningen.
16.27 äntrade ekipaget tävlingsbanan. De genomförde en stabil runda och fick ihop 69,375% vilket räckte till en niondeplacering i ett väldigt tufft startfält.
17.30 var det dags för prisutdelning och Zidney fick galoppera ärevarv innan han fick gå tillbaka till stallet och duschas samt äta middagsmat.
21.00 fick han kvällsmat och jag passade på att rykta honom, byta täcke samt mocka boxen.

I fredags fick Zid en helt lugn dag med promenader runt på området och igår åkte han hem och fick äntligen gå ut i sin hage igen. En större tävling såsom Falsterbo tar mycket på krafterna för de yngre, mindre erfarna hästarna, så de brukar alltid uppskatta att komma hem igen!

Nu tackar jag för mig och återgår till vardagen hemma i Varberg. Jag hoppas att ni har uppskattat mina inlägg och att jag får gästblogga här igen någon gång! Ni kan följa mig på min hemsida www.skdressage.se eller på Facebook där min sida heter SK Dressage.

Med Vänliga Hälsningar
Saga Kullberg ”
saga2 saga1 saga5 saga3