Saga Kullberg, 21 år, jobbar som stallchef hos dressyrryttaren Stefan Jansson på Marcusa Gård i Varberg. Den här veckan – Falsterboveckan – gästbloggar Saga hos Equestrianwords och låter oss ta del av hennes vardag i stort och smått. Förra året red Saga sin egen LaToya e JJ RayBan-Rubinrot i Folksam Scandinavian Open för 5-åriga dressyrhästar. (Bilden ovan. Foto: privat)

Hej allesammans! Här kommer veckans första gästblogginlägg från Falsterbo Horse Show. Jag som skriver heter Saga Kullberg, är 21 år gammal och jobbar som stallchef hos dressyrryttaren Stefan Jansson. Den här veckan befinner jag mig i Falsterbo för att agera hästskötare åt Stefan och hans 6-åring Zidney som deltar i Folksam Scandinavian Open. Idag gick första omgången och Stefan och Zid genomförde ett fint program och blev tiondeplacerade, vilket precis räckte till en plats i finalen på torsdag! Mitt jobb under veckan är att se till så att Zid mår bra genom att fodra honom, rykta, promenera, göra iordning honom innan och efter ridpass, mocka hans box med mera. Jag har även ansvar för att all utrustning hålls i toppskick. Det är en av mina favorituppgifter då jag älskar att putsa och göra rent saker. Jag kommer att skriva här på Equestrianwords under hela veckan så är det något speciellt ni vill veta eller se får ni gärna kommentera! Jag kan både fotografera och skriva om allt från mässan till tävlingarna till stallområdet, det är bara att önska. Ha det bra så hörs vi snart igen! // Saga

Stefan Jansson på Zidney. Foto: Saga Kullberg

Stefan Jansson på Zidney. Foto: Saga Kullberg