Foto: Lottapictures

Foto: Lottapictures

I flera år har jag följt GP-ponnyn och sett alla förhoppningsfulla c-ponnyekipage göra sitt yttersta för att nå finalen i Scandinavium. Varje år är det över 100 ekipage som slåss om de där tio åtråvärda platserna. Många säger att c-ponnyryttarna här på västkusten rider stiligare än i övriga landet. Jag tror att det kan ligga ett uns sanning i det. Precis som det ligger en stor del sanning i att en GP-ponny-final för många barn har varit större än att rida SM. Men nu verkar det som om det är slut, efter 26 år väljer GP att hoppa av som huvudsponsor. Man säger att det inte har med rekonstruktionen att göra utan att beslutet var fattat redan innan. Man säger att GP-ponnyn inte ligger i linje med de områden där de satsar, att det kostar mer än det smakar. Istället för att sponsra barns idrottande, istället för att satsa på en sport som domineras av tjejer, istället för att ge dessa ungdomar en unik dag där de får tävla på samma arena som OS- VM- och EM-mästare så väljer man att ”storsatsa” på GöteborgsVarvet. För mig som ridsportjournalist är de svar jag fick när jag skrev om nyheten för Hippson dubbelt motsägelsefulla. Dels som frilanskollega och dels som en som en aktiv inom ridsporten. Stampen Media Groups representanter kan få förklara för frilansar som inte får betalt för sina jobb och inför barn som mister sin favorittävling hur de tänkte när de väljer att ersätta ett sponsringsuppdrag med ett annat.

Text: Annika Grundberg Läs artikel i Hippson HÄR.