Pållen rapporterar från Björbäcks meeting

Pållen softar i solen i sin tävlingsbox i Björbäck. Seger i sista starten - inte helt fel.

Pållen softar i solen i sin tävlingsbox i Björbäck. Seger i sista starten – inte helt fel.

Pållen har varit på meeting. Ökat sin status, tävlat mot de skarpaste. Klart att han ska få skriva ett extra blogginlägg då. Här kommer Pållens rapport från Björbäck: – Jaha, så har man hängt lite på tävling igen. Björbäck den här gången. Bott i tävlingsstall, kollat in både fyrbenta och tvåbenta. Nämnde jag det att Jan Brink passerade dagligen. Dressyrkändis om ni inte visste det. – Men det vet väl alla! – Lussan var också här liksom Elisabet Lundholm. Plus alla andra! Coolt! Pållen är ju cool, det är inget nytt. Är det någon av hästarna i dressyr-Sverige som vet sitt värde så är det väl han. – Annars är det ju inte lönt att tävla. Gå där som en mes och försöka göra sitt jobb, nä här gäller det att lägga in lite show också. Vad ska de annars titta på, domarna och publiken? Så kul är det ju inte med dressyr! – Oops det där sista var inte meningen. Ska vi dra helgen istället. Pållen inledde lite lamt. 63 procent i medelsvår B5 och 62 procent i medelsvår B4. Förklaring? – Förklaring och förklaring, varför det. Jag har gjort min egen analys och nu är det historia. Dessutom var det mycket flugor på framridningen och jag tål inte flugor. Jag hatar flugor! Jamen, det kan väl inte ha varit så många flugor inne på banan? – Det var Ryttarfel i bägge klasserna, jag säger inte mer. Men säg inget till Ryttaren. Då blir det bara depressioner och ”sluta-tävla-tjafs” igen. Pållen hade en dag och två klasser kvar att bevisa sitt värde. Medelsvår B4 först. – Gick ganska bra, tyckte jag. Bra flyt och bra schwung och gullade dessutom till ansiktsuttrycket så fort jag passerade domarkuren. Enkel men effektivt. 68, 065 inte helt fel men det räckte inte till placering. Fem placerade, jag var sexa. Typiskt orättvist! Sista klassen för Pållen var en medelsvår B2. – Starta bland de första, inte kul. Lite trött i bakhasorna och inte på samma våglängd som Ryttaren vid inridning, halt, hälsning. Ryttarfel igen. Menar jag! – Men sedan tyckte jag faktiskt lite synd om henne, skärpte till mig ordentligt och fixade det där programmet, precis som det ska fixas. – Tja, vi vann ju! Pållen tillhör inte de som jublar stort över framgången. Men han har ett sätt att se väldigt självbelåten ut när det väl går bra. Då pratar han inte om Ryttarfel, då pratar han om sin egen kapacitet och gärna också om sin berömda pappa Rohdiamant. – Dessutom var det coolt att gå ut och beta efteråt och se Ryttaren slita med utmockningen samtidigt. – Bara en sak som oroar mig lite. Det där täcket som jag vann, från Jan Brink Collection – är det verkligen min färg, man vill ju inte se ut som om man struntar i modetrenderna. Frågan är om jag ens får ha det på mig. Sedan vill Pållen inte prata mer. – Här är FLUGOR – nu åker jag hem och laddar tills nästa gång. Har ännu inte givit upp en start i Falsterbo!

Vänliga hälsningar från Pållen

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Equestrianwords

Tema av Anders NorenUpp ↑