Nitton snygga killar visade upp sig i Stävie Ridhus en iskall vårdag i april. Klart att man inte missade det arrangemanget, hingstvisning av klass hör våren till och i Stävie blev läktarna så småningom fulla. Här fanns stoägarna, stamboksexperterna, kompisarna, ”vi som redan har en fin avkomma och gärna vill ha en till”, ungdomarna och så vi som hade vikt dagen till att titta på riktigt snygga hingstar. Vi blev inte besvikna. Den ene efter den andre visades upp av proffs som Peter Eriksson, Arnold Assarsson, Olof Smith med flera. Först in var Red Hot Chili 1285, en fuxhingst e. Niveau – Wolfgang uppfödare och ägare är CHG stuteri, Jessica och Henrik Håkansson. Tungt gillatryck på den hästen och ett extra plus för musiken ”I’m sexy and I know it”. Ja så rullade det på, det kan inte ha varit lätt för de stoägare som ännu inte bestämt sig. Är man fanatisk holsteinervän, som undertecknad, var det dock inte svårt att utse dagens favorit, brune Colmander e. Colman – Contender – Sir Shostakovich xx, ägd av Herman Boeve i Holland och i år stationerad på Blädde gård där han ska ha sin bas och kombinera en lovande hoppkarriär med avel. Olof Smith visade honom till passande musiken ”Moves like Jagger”. Självklart var alla de uppvisade hingstarna superfina, annars hade de väl knappast varit med på visningen, arrangerad av Blädde gård, men som sagt, Colmander……dags att dubbelgilla! En hingstvisning är ju en show i allra högsta grad, ett sätt av många att marknadsföra just sin egen hingst som man gått en lång väg med för att få godkänd. Då skulle man kanske satsa på att göra det hela just lite mer showigt, få med sig publiken, ösa på lite mer med musiken, jabba upp speakertexterna. Arnold Assarsson gjorde ett försök och drog på tempot med en av sina hingstar – och vips var publiken med. Lite mer jubel och glamour – det är så fina hingstar väl värda!     Eva Österlund     GUSTAV MED PER HOLMSTRAND FOTO:LOTTAPICTURES Per Holmstrand visade sin egen Gustav till musiken ”Dance our tears away” Etalon Lux N med Olof Smith FOTO:LOTTAPICTURES Olof Smith visade många hingstar. Etalon Lux N till ” he’s a pirate”   Dalwhinne med Einar Kristoffersen FOTO:LOTTAPICTURES Dalwhinnie hade ny ryttare i sadeln då Mattias Jansson tävlade utomlands. Einar Kristoffersen visade till ”Firestone”.         COLMANDER MED OLOF SMITH foto:lottapictures Olof här med Colmander som ”moves like Jagger   Clever HIll Jonatan Medin hann värma upp Clever Hill utomhus före visningen.     föl efter CENTAURUS Ett föl efter Centaurus sprang fort fort inne i manegen. Endast en vecka gammal. Musik ”On my way” Centaurus nedan med Olof Smith i sadeln CENTAURUS MED OLOF SMITH foto:lottapictures       Bild 14_LGw Arnold Assarsson red tid mot sig själv med vändbare storhoppande hingsten Contant Q. Muskval Barracuda Bild 13_LGw   New Port med Peter Eriksson FOTO:LOTTAPICTURESPeter Eriksson visade sin egen Al Cendo och New Port. Här med New Port.