PONNY_LGw   Ebba Kewenter, 11 år, och Dusty, 10 år, fortsatte på samma vis som de gjorde i semifinalen. Snyggt och säkert vann de GP-ponnyfinalen. I filmen på jumbotronen före ritten beskrev Ebba sin ponny som ”en snygg kelgris”. Årets GP-ponnysegrare bor i Onsala och har ytterligare en ponny, en b-ponny och hon rider även en stor häst men den äger hon inte. Tränar det gör hon för Tony Sjöström. – Jag gillar att träna för jag vill kunna hoppa högt, säger hon. Råden som hon fått av sin tränare inför finalen var att rida bra vägar och ha en jämn rytm. För att hålla ordning på nerverna hade finalisterna fått hälp av den mentala coachen Rasmus Bagger. Mest nervöst var väntan på resultatet tycker hon. Firandet får vänta, i dag ska hela dagen spenderas i Scandinavium och på mässan. Och Edwina Tops Alexander får vänta på Dusty, han är inte till salu. GP ponny_LGw   GP ponny_LGw-3

GP ponny_LGw-2

Foto Lottapictures