Helena Strömbeck har jobbat mycket med att ta fram nya kollektioner av sportkläder. Bland annat för golf och skidåkning. Hon är också ryttare sedan barnsben men gjorde som många andra ett långt uppehåll i den egna ridningen. Familj, jobb och mycket annat kom emellan. När hon väl kom tillbaka till hästarna upptäckte hon snabbt att det faktiskt inte hänt någonting med ridkläderna. – Det var samma sorters kläder, bara fler märken, det var samma material med lite mer utsmyckning. – Men ingen var klädd som de idrottare ryttare faktiskt är.

Helena_s

Helena Strömbeck slutade klaga på ridkläder som visserligen var snygga men inte fungerade för aktiva idrott. Nu presenterar hon en egen kollektion med supermoderna ridplagg.

Helena Strömbeck reagerade bland annat på att hennes ryttarkolleger var supernoga med hästarna. Det var täcken och skydd både här och där. Men själva var de klädda mycket traditionellt. Och långtifrån i några idrottskläder. – Det har ju hänt väldigt mycket när det gäller sportkläder, fortsätter Helena Strömbeck. Vem joggar idag i ett par mjukisbyxor? Helenas man tyckte hon klagade lite väl mycket på det där med bristen på funktionella ridkläder. – Ta fram en kollektion själv, var hans råd och Helena antog utmaningen. Idag under märket Stierna Equestrian Sportwear finns det en hel del spännande ridplagg. – Dags att vi ryttare börjar se oss själva som de idrottare vi är och klä oss därefter. Utgångspunkten i Helenas kollektion är principen om de tre lagren, det vill säga material som gör det möjligt för kroppen att reglera värme beroende på aktivitet, trots kyla, vind och väta. Något som många kläder för ridsport helt klart har missat. – Klä dig rätt och du kan vara aktiv hur mycket som helst! T-shirt, rosaVit framI Askims ridhus strax utanför Göteborg har hon provat, funderat och testat igen med hjälp av ryttare som till exempel Sandra Gustafsson. Det ska vara kläder med god passform och de ska passa en hög aktivitetsnivå. – Just din hästs bästa dag är kanske en dag när vädret inte är på topp. Är du rätt klädd så missar du inte det där värdefulla ögonblicket när allt stämmer i kommunikationen mellan dig och hästen. Helena Strömbeck ska lansera de första plaggen i samband med Eurohorse i Göteborg. regnjackor, jackor i fleece, polo med lång eller kort ärm och t-shirt. Till hösten kommer det jackor i softshell, jackor i fleece med borstad insida för extra värme, ridbyxor i fullstrechtyg där passformen är konstruerad för att verkligen främja en god sits. Bland mycket annat.
Keps för att dölja hjälmfrissen.

Keps för att dölja hjälmfrissen.

Redan nu lanserar hon också kepsen med den egna logotypen som räddar looken när ridhjälmen förstört allt som kallas frisyr.
Funktionella plagg, från regnjacka till t-shirt, för de sportsmän och sportkvinnor som ryttare faktiskt är.

Funktionella plagg, från regnjacka till t-shirt, för de sportsmän och sportkvinnor som ryttare faktiskt är.