Lotta Karlsson provar slalom tillsammans med Trulle.

Lotta Karlsson provar slalom tillsammans med Trulle.

Nej, shettisarna sprang inte genom någon tunnel och inte heller över något A-hinder. Men annars kände vi igen en hel del från hundagility! Svenska Blå Stjärnans ungdomsavdelning i Göteborg bjöd in till att prova på agility med shettisar hos Jill Andersson på JA Aktiv Häst i Göteborg.
Båda hovarna i däcket, annars gills det inte.

Båda hovarna i däcket, annars gills det inte.

Agility är ett roligt sätt att sysselsätta en shettis även om man är vuxen. Det är också ett trevligt sätt att få bra kontakt med sin häst, det går ju bra att göra de flesta moment även med större hästar. Shettisarna hos Jill är vana vid agility sedan tidigare så vi nybörjare kunde prova på i lugn och ro med instruktioner från Jill. Övningarna var till exempel en del bekant från hundagility som slalom och vippbräda. Dessutom var det lite western trail-inspirerat – labyrint, en fyrkant att vända i och så specialaren att sätta framfötterna i bildäck!
Modig shettis på vippbrädan.

Modig shettis på vippbrädan.

Först provade vi de olika momenten lite lugnt var för sig. På slutet provade vi en bana och sprang så fort vi vågade mellan hindren och i slalom. Regnet höll sig i molnen och vi och hästarna hade väldigt kul! Text och foto Lotta Karlsson