Henrik von Eckermann är en av de nio ryttare som fått klartecken av Sylve Söderstrand att starta i de internationella klasserna under Falsterbo Horse Show. FOTO:LOTTAPICTURES

Henrik von Eckermann är en av de nio ryttare som fått klartecken av Sylve Söderstrand att starta i de internationella klasserna under Falsterbo Horse Show.
FOTO:LOTTAPICTURES

Nio svenska ryttare har fått klartecken av hoppningens förbundskapten Sylve Söderstrand att starta under Falsterbo Horse Shows internationella tävlingar 10-13 juli. – Varje tävling inför VM är viktig men Falsterbo  är givetvis en hållpunkt på vägen, menar Söderstrand. Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Niklas Jonsson, Douglas Lindelöw och Alexander Zetterman är alla aktuella för det svenska laget i nationshoppningen som rids fredagen den 11 juli. Utöver dessa sex ryttare är också Angelica Augustsson, Erika Lickhammer och Johan Lundh klara för start i de internationella femstjärniga hoppklasserna. Ytterligare en ryttare tas ut efter helgens tävlingar. Dessutom står en plats på spel under helgens hopp-SM i Falun. Den ryttare som vinner SM i hoppning för seniorer får en plats i Falsterbo, om ryttaren inte redan finns bland de uttagna. VM-aktuella Malin Baryard Johnsson och Jens Fredricson rider inte de stora internationella klasserna. – Falsterbo ligger en vecka för tidigt för Jens häst Lunatic som ska börja tävla först helgen efter, berättar Sylve. Vad gäller Malin och H&M Tornesch får publiken se dem i de mindre hoppklasserna under Falsterbo. – Tornesch kan mycket väl gå VM. Han är igång och rids för fullt men är inte redo för de största internationella klasserna än. Därför har Malin en plats utöver de andra för att rida de mindre klasserna, med tanke på uppladdningen inför VM, förklarar Sylve. De sista platserna går till de två bästa av de tolv ryttare som rider Falsterbos kvaltävling den 5-6 juli. Klara för kvaltävlingen är: Emma Emanuelsson, Stenkullen, Angelie von Essen, England, Linda Heed, Västerljung, Niklas Arvidsson, Klippan, Jenny Johansson, Elmshorn, Anna Olsson, Vallda, Marcus Westergren, Norrtälje, Emma Kåbring, Västerås, Helena Persson, Västerhaninge, Nicole Persson, Borken, Stephanie Holmén, Vellinge, och Mariano Maggi, Stråvalla. Reserver i år är Irma Karlsson, Hörby, Anders Lidbeck, Flyinge, Fredrik Linell, Dösjebro, Royne Zetterman, Tyringe, och Pontus Westergren, Nykvarn. Kvaltävlingen handlar om att 12 ryttare rider om två platser till CSIO och uttagningen av de 12 baseras på Svenska Ridsportförbundets poängtabell (TR III, mom 376). Poängen räknas från 1.50-klasser och högre på svenska elittävlingar och på internationella tävlingen under perioden 12 februari till den 22 juni i år. Ryttare som redan är uttagna till Falsterbo räknas bort från listan och en aktuell lista publiceras den 24 juni. Ryttarna rider två kvalklasser i Falsterbo och de två främst placerade får sedan starta i de internationella klasserna i samråd med landslagsledningen.