Saluthästvisning Flyinge i samband med Bruksprovet FOTO:LOTTAPICTURES Många snygga hästar har visats upp under ett laddat bruksprov på Flyinge. Efter lördagens hingstklasser i hoppning och dressyr, var det dags för ett nytt grepp under denna traditionella vecka, nämligen show i regi av DreamSportHorses. Ett företag som satsar på att sälja riktigt bra skandinaviska hästar till en internationell marknad. Med presentationer i toppklass, med goda kontakter och med modern marknadsföring hoppas Eva Stub Fischer och hennes man Mike få lite snurr på den svenska hästmarknaden och därmed också lite bättre betalt till alla duktiga uppfödare runtom i landet. Avslutningen på bruksprovet var ett perfekt tillfälle att berätta mer om företaget och visa upp de hästar man redan har med i ”stallet. Eva Stub Fischer presenterade och först i raden var Karin Engström som tömkörde egna uppfödningen, det sjuåriga stoet Stephanie e. Sandakhan. ”Steffi” var på hugget, hon vet sitt värde, denna eleganta prinsessa. Tvåa i raden var Nabucco R, tysk ridponnyhingst  med många stora framgångar i dressyr. ”Om Totilas hade varit en ponny hade han varit som Nabucco R” är ett av omdömena om denna hingst efter e. Notre Beau, flott visad av Kally Hansson. Hästutbildaren Elenore Simberg insåg tidigt fördelarna med att ha hjälp av goda marknadsförare när det gäller lika goda hästaffärer. Hon har haft flera hästar med i DreamSportHorses. På Flyinge visade hon LarCas Soraya, ett fyraårigt sto e. Scharmeur – Sandakhan, ägare är Catarina och Lars Gustafsson. Avslutare var Flyinges Olof Axelsson med Xanté, ett sto född 2008 e. Daytona VDL. Hästarna visades först en och en och gjorde sedan en final tillsammans. En trevlig uppvisning som säkert kan göras ännu bättre och ännu mer informativ för publiken och de eventuella hästköpare som var på plats. Nästan direkt efter showen sågs Eva Stub Fischer i samspråk med Flyinges vd, Marianne Lilja Wittbom om satsningar på och förslag om hur drömhästshowen ska förbättras tills nästa gång det är dags. För intresserade som vill ha hjälp med att sälja sina hästar på ett proffsigt sätt är det bra att börja med ett besök på hemsidan, www.dreamsporthorses.se Eva Österlund, text, Lotta Gyllensten, foto Bildtext: ”Drömhästfinal” på Flyinge. Företaget Dreamsporthorses satsar stort på Sverige och försäljning av fina hästar. Här ses fyra av dem. Xanté, riden av Olof Axelsson, Stephanie riden av Karin Engström, ponnyhingsten Nabucco R riden av Kally Hansson och LarCas Soraya riden av Elenore Simberg.