erica

Erica Lindberg blir chef för nybildade LRF Häst, hon kommer närmast från LRF Kött och tillträder den nya tjänsten i mitten på april. Foto: Lotta Karlsson

(uppdaterad) I dag har det äntligen blivit offentligt, vem som blir chef för LRF Häst. Chef för den nya organisationen blir Erica Lindberg. Equestrianwords träffade henne strax efter att pressmeddelandet sänts ut och den självklara frågan var givetvis; vem är du? – Jag är 42 år och jobbar med företags- och utvecklingsfrågor på LRF Kött. Jag ser fram emot att få byta fokus och jobba med hästfrågor, jag tillträder som chef för LRF Häst i mitten på april. Erica Lindberg är husdjursagronom i botten och finns idag på LRF Kött som ansvarig för nöt- och lammproduktionsfrågor. Erica har arbetat med ett flertal olika produktionsgrenar inom jordbruk och är bosatt på en mindre skogs- och jordbruksfastighet i Gästrikland, där hästverksamheten består av inackorderingar och halvblodsuppfödning. – Jag har tidigare haft ett hopp- och ett dressyrsto att avla på men har inga ston nu utan ett antal unghästar. Erica bor utanför Sandviken och jobbar dels från LRF:s kontor i Sandviken och i Stockholm. En ordning som hon tror kommer att fungera även när hon tillträder som chef för LRF Häst. Hon tror att den nya organisationen kommer att sätta hästen på kartan på ett helt nytt vis. – Med den här strukturen kommer vi att få enklare att kroka arm och ge hästen en starkare roll. Samtidigt har man också tillkännagivit vilka som sitter i LRF Hästs Hästdelegation. Titti Jöngren blir ordförande i Hästdelegationen för LRF Häst som i dag höll sitt första hästråd. Övriga sex personer i delegationen är: Ingemar Alin, Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen, Maria Sundin, Svenska Ridsportförbundet, Kåre Gustafson, Svenska Hästavelsförbundet, Lennart Gustafsson, Brukshästorganisationernas Samarbetskommitté, Åse Ericson, Svenska Islandshästförbundet och Lotta Folkesson, Lantbrukarnas Riksförbund. Hästdelegationen har det strategiska ansvaret för vilka prioriteringar som ska göras och ska också besluta om vilka positioner som ska tas inom LRF Hästs ansvarsområde. – Jag kommer att behöva min hästdelegation för att skapa nätverk, jag behöver bli curlad i början, säger Erica.

Till Hästrådet var alla organisationer som är medlemmar i LRF Häst inbjudna. Med från starten i LRF Häst är, förutom LRF, åtta organisationer. Dessa är Svenska Ridsportförbundet, SvRF, Svenska Islandshästförbundet, SIF, Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen, ASVT, Svenska Hästavelsförbundet, SH, Svensk Travsport, ST, Western Riders Association of Sweden, WRAS, Brukshästorganisationerna Samarbetskommitté, BRUNTE och Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS.