Vänsterpartisten Jens Holm undrar vart förslaget till ny djurskyddslag tagit vägen. Foto: jensholm.se/Jann Lipka

Vänsterpartisten Jens Holm undrar vart förslaget till ny djurskyddslag tagit vägen. Foto: jensholm.se/Jann Lipka

Riksdagsledamoten Jens Holm, v, har tröttnat på att vänta på en ny djurskyddslag. Betänkandet kom för snart två år sedan och i våras skulle regeringen lagt fram en proposition men det sköts på framtiden, varför har inte riktigt gått att få svar på. För ett par veckor sedan ställde Jens Holm därför frågan till landsbygdsminister Eskil Erlandsson, ”när kommer propositionen” och igår fick han svar, så här svarar landsbygdsministern: ”Jens Holm har frågat mig när jag avser att lägga fram propositionen Ändringar i djurskyddslagen. Det stämmer att propositionen Ändringar i djurskyddslagen har blivit försenad och det beklagar jag naturligtvis. Regeringens avsikt är dock fortfarande att lämna en proposition om ändringar i djurskyddslagen under hösten 2013. Jag kan försäkra Jens Holm att vi inom Landsbygdsdepartementet gör allt för att på bästa och smidigaste sätt behandla, bearbeta och analysera Djurskyddsutredningens förslag till en ny djurskyddslag samt synpunkterna på förslagen som kommit in.” – Nu är frågan, hur lång är hösten. Som jag tolkar det borde det komma en proposition inom ett par veckor, säger Jens Holm. Han förväntar sig att förslaget till ny djurskyddslag innehåller rejäla förändringar som förbättrar djurskyddet på alla plan. Läs mer HÄR.