leshoto-1 Ryttaren och djurskyddsinspektören Mattias Gårdlund som förra året red det spektakulära och krävande Mongol Derby ger sig nu ut på nya äventyr. Han ska som en av tjugo deltagare  vara med i Lesotho Rescue Ride. Det är en sjudagar lång ritt  från Sydafrika till det lilla landet Lesotho  och tillbaka. Ritten görs till  förmån för hästarna i Lesothos ”pounds”, där stulna hästarna hålls och ofta lämnas till en långdragen dödskamp utan vatten och foder. Ritten går genom landet för att öka medvetenheten för problemet. Här kommer du att få följa hans ritt och lära dig mera om landet. Läs gärna även denna länk Dag 1. På väg men naturligtvis för gourmén Mattias blir det mat på Kastrup   matKnatte290913LGwpVarför inte börja med lite kärlek?? Saltad kalv, Foie Gras, syltad lök med Sky och rågbröd. En av Europas bästa kockar gästspelar i en vecka på Kastrup. En bra Foghead Pinot Noir till detta och snart huvudrätt och avslutning på danskt manér Rodgrod med Flode. Livet är för kort att inte passa på att njuta. Var nära att göra som 95% av resenärerna att köpa en pizza och trängas och bli av med 350 spänn. Nu njuter jag och vet att denna resa kommer att göra skillnad både för mig och de döende hästar som vi ska ge ett ansikte och en röst. Hjälp för att Hjälpa! Nu kommer huvudrätten och jag kan avslöja att jag tog högsta vinsten och de andra 95% drog nitlotten. Så funkar livet- de som gör de bästa valen mår lite bättre. Salve