Ett hundratal ekipage som kom till start under helgen. Lördagen ägnades åt ponnyekipagen och på söndag var det stora hästarnas tur. Den kuperade terrängbanan ligger väldigt vackert med både öppna fält och ekbackar. Banan är lagd på ett sådant sätt att publiken kan se ekipagen över de flesta hindren. Vilket är mycket uppskattat. Äldst och yngst Fälttävlanslegenden och nestorn Johan Iversen från Danmark fyllde 75 år i maj men han har inga planer på att lägga tävlingskarriären på hyllan. På Öved red han hem ett sjunde pris med sin egen uppfödning Ocean. -Jag kommer tillbaka nästa år säger han med ett brett leende. Ellen Isaksson från Skabersjö RF som var yngst under meetinget startade sin ponny Salsa i lägsta ponnyklassen P70 och kom där på en åttonde plats. Som handen i handsken Frans af Schmidt Öved fälttävlan 2013 fotograf Sofia Bergström Frans af Schmidt 38 år från Svedala tävlande för Skabersjö RF är en av de ryttare som fått upp ögonen för fälttävlan.Uppvuxen som han är i en hästtokig familj så fick han intresset med modersmjölken. Men under ponnytiden var det hoppning som gällde, upp till medelsvår nivå. Efter ett uppehåll från ridningen på 10 år så tog han upp intresset igen 2003. Han har sedan dess tävlat några säsonger i team chasing och det var genom det hans intresse för fälttävlan väcktes. -Jag gillar att cantra (red anm ryttarpråk för att galoppera långsamt) i skogen och det är också så härlig samvaro inom fälttävlan” ”Denna tävlingsgren passar mig som handen i handsken” Text : Karin Nilsson Foto: Sofia Bergström