Rid GP med Kyra Kyrklund

Dressyrclinic med Natalie Oldfors och Cecilia Andrén Dorselius och Kyra Kyrklund FOTO:LOTTAPICTURES

Dressyrclinic med Natalie Oldfors och Cecilia Andrén Dorselius och Kyra Kyrklund
FOTO:LOTTAPICTURES

  Kyra Kyrklund bjöd publiken på Scandinavium på en clinic där hon tog publiken igenom grand prix-programmet. Med hjälp av Natalie Oldfors på 10-åriga hingsten Winnie B (e Roven xx-Lancer II) och Cecilia Andrén Dorselius och 14-åriga valacken Lennox (e Laurentianer-Florestan I) tog professor Kyra oss igenom ett grand prix-program och hur det ska ridas för att få högst utdelning av domarna. Hon började med att konstatera att en dressyrtävling inte är över bara för att man får en dålig inridning, halt och hälsning. Det är många moment kvar efter det. – Som dressyrryttare måste man tänka framåt. Det är inte över för än man gör sista uppridningen och hälsningen. Kyra gick igenom alla moment i grand prix-programmet och gav tips på vägen. Rid in i den galopp som passar din häst bäst. Stå stilla extra länge om du kan lita på din häst i det momentet. – Våga njut av karamellen om du har en häst som står lugnt. Natalie fick öva mycket på slutorna och Kyra poängterade vikten av att se vägen, titta dit du ska. Det gäller att få hästen att lyfta bålen och få upp underlinjen. När magen kommer upp kommer ryggen upp och hästen får också bättre plats med bakbenen under kroppen. Natalie får avsluta med att med vara snabb i sin underskänkel, inte klämma utan trycka och släppa efter. Cecilia Andrén Dorselius och Lennox tar över programridningen. De får jobba med övergångar, piruetter, saxen och får gott betyg av Kyra. När timmen är över så ger Kyra några avslutande tips till publiken. – Rid in och våga, det räcker inte bara med att rida felfritt man måste ta risker annars vinner man aldrig. För många på läktarna kanske grand prix dressyr känns som en utopi men det är det inte menade Kyra. – Grand Prix är inte omöjligt. Det är små steg mot ett stort mål. Redan när man kan rida in i galopp och göra halt är man en bit på väg. Och inte ens en professor är fullärd. – En livslängd är för kort. Jag är fortfarande på uppdragsfärd med hästarna, säger hon innan hon lämnar arenan.  
Natalie Oldfors tränade mycket på att rida på medellinjen. Här med framdelen på linjen. FOTO:LOTTAPICTURES

Natalie Oldfors tränade mycket på att rida på medellinjen. Här med framdelen på linjen. FOTO:LOTTAPICTURES

Natalie Oldfors tränade övergångar

Natalie Oldfors tränade övergångar

Rid rakt vid alla övergångar. Det går inte att dölja med sju domare som tittar på dig

Rid rakt vid alla övergångar. Det går inte att dölja med sju domare som tittar på dig

FOTO:LOTTAPICTURESKyra Kyrklund höll clinic om hur man riderett GP programFOTO:LOTTAPICTURES

2 kommentarer

  1. Bara en liten rättelse, Winnie är hingst 😉

    Annars en trevlig artikel, med fina bilder!

    Mvh Sara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Equestrianwords

Tema av Anders NorenUpp ↑