Kim GudmundssonFOTO:LOTTAPICTURES
När vi träffar Kim Gudmundsson för första gången är hon utklädd till en knallgul kycklig. Det är påsk och maskeradhoppning på Klagshamns Ryttarförening och Kim ska starta med sin b-ponny Flower.  Kim är tio år gammal men redan en van tävlingsryttare.
– Jag började rida när jag var två år, säger hon själv.
Med en mamma som jobbar som ridinstruktör var Kim med från början och det tog inte så lång tid förrän hon bytte barnvagnen mot shetlandsponnyn Waldemar. Hon tyckte det var kul redan från början. Idag rider och tävlar hon tre ponnyer, förutom Flower även b-ponnyn Zorro och shetlandsstoet Doris. Det var hoppning som var roligast från början men för några år sedan provade Kim att rida ponnygalopp med Doris. Varje måndag under sommarhalvåret kan man träna sin ponny på Jägersrobanan i Malmö. Så småningom blev det också dags att rida löp och Doris och Kim är idag ett välkänt galoppekipage, inte bara på hemmaplan.
– Vi var på Täby förra året och då kom jag tvåa!

Dressyr då – inte aktuellt??
– Kanske senare, med Zorro då, säger Kim, men hon låter inte riktigt övertygande.

Equestrianwords kommer att följa Kim och hennes ponnyer på tävlingsbanorna under årets tävlingssäsong. Häng med!

Tre snabba till Kim
Vad gör du när du inte rider:
– Spelar trummor och kickboxas.
– Favoritmat: Tacos
– Idol: Rolf-Göran Bengtsson
Kim GudmundssonFOTO:LOTTAPICTURES